dimarts, 5 d’octubre del 2010

Les invitacions

Fa un temps, relativament poc, vaig descobrir una pàgina que és la responsable que m'hagi passat hores davant l'ordinador. Es tracta d'Etsy, que ha esdevingut un dels meus passatemps preferits. Funciona com un mercat per a artistes i artesans que creen peces diverses i que, gràcies al caràcter internacional d'Internet, poden vendre els seus productes arreu, sense haver de comptar amb intermediaris. De moment, veig que la majoria són artistes nord-americans que, val a dir-ho, ens duen prou avantatge amb això d'Internet, però esper que d'altres artistes s'hi uneixin gradualment. Ja hi he comprat alguns productes, com aquest pòster per a l'habitació que em va robar el cor, entre d'altres belleses.

Doncs bé, a l'hora de triar complements originals i únics per a les noces, estic pensant comprar amb alguns productes que s'hi poden trobar. Moltes vegades tendran coses que són "upcycled" (el Termcat encara no recull aquesta paraula), és a dir, que no són reciclades, ni reutilitzades, sinó que s'ha salvat el material del rebuig i se n'ha fet un producte. D'altres són coses fetes amb materials sostenibles, de comerç just. I d'altres, allò més just és que un artesà pugui treure al mercat les seves creacions originals, que no estan pendents de modes ni de tendències.

Vos recoman la pàgina, però no em faig responsable de la quantitat de temps que tudareu, mirant embadalits a la pantalla tot un seguit de coses maquíssimes!

I, tornant al punt de partida, avui mirava quin tipus d'invitacions m'agradaria enviar als convidats: encara trob molt romàntic això de rebre cartes i voldria que els amics i familiars tenguin una sorpresa gratificant en obrir el sobre, i hi trobin quelcom original que també reflecteixi l'ambient que volem conferir a les noces, com també la nostra personalitat. N'he estat mirant un parell (a partir d'ara ja no distingiré entre mallorquí o estricte, sinó que sempre serà mallorquí), i aquesta m'ha agradat ben molt.

Podreu trobar aquesta i d'altres curiositats a etsy.com
Em plau, també, veure que pots pagar el disseny en format digital d'allò que després pots dur a la teva impremta de confiança, la qual potser et farà un preu més econòmic que no si haguessis de rebre el feix d'invitacions des de Califòrnia. Això sí, mirau que el paper tingui aquest logo, que voldrà dir que ve de boscos sostenibles, o bé que sigui reciclat!