dilluns, 27 de desembre del 2010

Paraula del dia: camí de taula

D'això se'n diu camí de taula.
Avui, mentre parlava amb la meva germana sobre si em podria ajudar a fer "table runners", m'he adonat que no sabia com dir aquesta paraula en català. I, és clar, el Termcat m'ha resolt l'enigma; en català se'n diuen camins de taula.

Necessitàvem el mot en la nostra conversa perquè l'altre dia, mentre era en una botiga de teles a Escòcia, se'm va encendre la llumeta: seria molt bona idea que cada taula tingués un camí de taula diferent que donés una mica de vida al blanc celestial de les tovalles. Podríem triar teles diferents, dins del color turquesa, blau o verd, i que cada taula tingués una personalitat diferent. A més, això ens donaria la possibilitat de fer torcaboquers per a complementar la decoració.

Com a idees de roba que voldria emprar hi ha les tradicionals de piquets, retxetes i quadradets, però també les de dissenyadores de roba que darrerament m'han agradat molt. Afortunadament, a Palma he vist que venen roba de la primera dissenyadora que m'agrada moltíssim. Es tracta d'Amy Butler, qui fa dissenys encantadors i amb inspiracions retro, amb els colors que ens interessen -de fet, tenc un bagul tapissat amb una de les seves teles que va quedar la mar de bé. Per a aquesta ocasió, m'inclinaria a triar teles més aviat discretes, tot i que, si en trobés cap d'especialment divertida, l'empraria per a la taula dels amics més simpàtics.

Aquesta mostra d'aquí l'esquerra és de les teles més simples que fa; tanmateix, en podeu trobar de ben estridents!

Una altra dissenyadora que em sol agradar és Cath Kidston, com també teles que tenen a Laura Ashley. Una cosa que és clara, tanmateix, és que allò que més m'agradarà serà anar de botiga en botiga amb gent estimada, triar les teles adequades, i passar-nos l'horabaixa fent manualitats!