dissabte, 23 d’octubre del 2010

Convidats i taules

Darrerament allò que m'ha cridat més l'atenció són les coses que puc fer jo mateixa, en bona companyia de petites fades de la família que es vulguin implicar en un horabaixa devora el foc, durant la tardor o l'hivern, amb begudes calentes, mentre somniam en l'estiu i tot allò que podrem fer quan faci més calor, els dies siguin més llargs i tinguem les noces ben a prop. Durant aquesta recerca, he descobert que els nord-americans són molt destres a l'hora de fer coses a mà, de crear peces úniques, i de defugir les creacions en massa. Una d'aquestes persones és Martha Stewart qui, malauradament, ha donat poques proves de moral i ètica, atès que fins i tot va passar cinc mesos a la presó. Ho sé: en realitat, no m'hauria d'aturar a veure la feina que fa gent que es mereix més aviat poc del meu respecte; tanmateix, i per defugir el meu dogmatisme, convindré a reconèixer les grans idees que proposa Martha Stewart Weddings, un web interminable amb idees per a crear les celebracions més personals.

La pàgina ofereix un gran nombre de documents imprimibles, des d'un fons per a decorar les fotos dels convidats, fins a banderoles per a indicar en quin moment de les noces ens trobam -ja sigui el ball, el pastís o algun altre instant destacat. Això em sembla molt generós, perquè estan fets amb molt bon gust i que pot fer que, amb manualitats, el nostre esdeveniment sigui ben reeixit. A més d'això, dóna instruccions passa per passa per a poder crear decoracions amb paper o amb elements que tenim per casa, just posant allò que necessitam sense recórrer a grans despeses.

Com ja sabeu, estimats lectors, les meves noces se celebraran arran de la mar, perquè així ho volem i ho sentim. I quina millor manera de guiar els nostres convidats cap a les seves taules que amb una creació com la que tenim a la foto.
Podeu trobar-ne les instruccions aquí.
Amb un suro podem crear una petita escaleta, que cobrirem amb paper en forma d'ones; ja us puc avançar que el meu serà amb tonalitats blavoses, tot i que trob que el de la foto és ben divertit. Després només caldrà trobar paper amb impressions maques i fer-li la forma de banderoles, que després enganxarem sobre un escuradents o un pal per a kebabs. Llavors només haurem de posar el nom de la persona a una banda, i el número de taula a l'altra. Sobre el protocol de les taules, he llegit que és només en algunes noces més aviat formals que els convidats tenen un lloc fix assignat; en els altres casos, se'ls assigna una taula, i hom s'hi asseu com troba. Personalment crec que és més divertit així. Una altra cosa que tendré en compte, a més, serà de fer les postres d'aixecats, per tal que tothom tengui l'oportunitat de conèixer-se més tranquil·lament després de la vianda.